Algemeen
Home
Hotels
Appartementen
Vakantiehuizen
Bezienswaardigheden
Geschiedenis
Stranden
Activiteiten
Kortingen
Vroegboekkortingen (tip!)
Last Minutes (tip!)
Reisinformatie
Kaart van Limnos
Het weer in Limnos
 
Activiteiten

Indien u op vakantie gaat naar Limnos is het ongetwijfeld de bedoeling dat u er geen volledige vakantie in uw hotelkamer of appartement blijft zitten. Er zijn op het eiland dan ook verschillende activiteiten voor handen die u kunt ondernemen. Net als op de andere eilanden eveneens het geval is kunt u op Limnos bijvoorbeeld verschillende watersporten beoefenen. Daarnaast kunt u er echter ook mooie wandelingen maken en verschillende bezienswaardigheden gaan bezoeken. Op deze pagina geven we u graag een overzicht van de verschillende activiteiten die u op Limnos kunt ondernemen.

 

Watersporten
De absolute nummer 1 activiteit is uiteraard de watersport. Watersporten is op alle Griekse eilanden zeer populair en dat is op Limnos niet anders. Aan het noorden van het eiland zijn doorgaans erg hoge golven terug te vinden waardoor het een uitstekende plaats is om te surfen. Het is dan ook niet zo vreemd dat er een heuse surfclub is gevestigd waar surfers hun hart kunnen ophalen. Ook leren surfen is hier probleemloos mogelijk. Verder leent de omgeving van Limnos zich eveneens perfect voor vakantiegangers die bijvoorbeeld willen jetskiën of waterskiën en ook andere, rustigere "watersporten" zoals snorkelen zijn perfect mogelijk.

Wandelen
Limnos is een prachtig eiland om te voet te verkennen. Het natuurgebied van het tweede meer van het eiland, maar ook de omgeving van het zoutmeer zijn bijvoorbeeld een wandelingetje meer dan waard. Hou er wel rekening mee dat een deel van het eiland uit onverharde wegen bestaat en niet zelden kleine klimmetjes gemaakt moeten worden die misschien niet zo interessant zijn voor mensen die niet meer optimaal mobiel zijn. Het wordt ook aangeraden om over een goede conditie te beschikken en voldoende water mee te nemen, in het bijzonder wanneer u in de zomer gaat stappen is een beetje afkoeling op z'n tijd eigenlijk essentieel.

Ontdek de culturele hoogtepunten van Limnos
Het aanbod aan culturele bezienswaardigheden is op Limnos misschien wel enigszins beperkt, maar dat wil niet zeggen dat ze niet de moeite waard zijn, in tegendeel. De verschillende archeologische sites die hier terug te vinden zijn geven een goed beeld van essentiële periodes uit de Griekse Mythologie. Daarnaast is de imposante Kastro van Myrina eveneens een bezoekje meer dan waard, al gaat er wel een kleine klim aan vooraf (zo kunt u wandelen dus perfect combineren met het bezoeken van een bezienswaardigheid). Misschien niet meteen een culturele bezienswaardigheden, maar wel zeker een bezoekje waard is ook het versteende woud van Limnos.

Eilandhoppen
Het fenomeen "eilandhoppen" is eigenlijk ontstaan op de Griekse eilanden en vakantiegangers wordt meteen duidelijk gemaakt hoe dat komt. Ook vanuit Limnos worden er verschillende mogelijkheden aangeboden om omliggende eilanden te bezoeken. Steeds meer vakantiegangers maken hier dan ook maar wat graag gebruik van. Vanuit Limnos is het eenvoudig mogelijk om naar omliggende eilanden als Syros, Tinos en zelfs Mykonos te varen. Wat dat betreft kan Limnos dus eigenlijk perfect als uitvalsbasis worden gebruikt.