Algemeen
Home
Hotels
Appartementen
Vakantiehuizen
Bezienswaardigheden
Geschiedenis
Stranden
Activiteiten
Kortingen
Vroegboekkortingen (tip!)
Last Minutes (tip!)
Reisinformatie
Kaart van Limnos
Het weer in Limnos
 
Bezienswaardigheden

Hoewel de belangrijkste reden voor veel vakantiegangers om naar Limnos af te reizen schuil gaat in het zonnige karakter van het eiland heeft het haar bezoekers toch ook op cultureel vlak één en ander te bieden. Verspreid over Limnos vinden we dan ook verschillende interessante bezienswaardigheden terug. Op deze pagina geven we u graag aan welke bezienswaardigheden er op Limnos allemaal terug te vinden zijn en vertellen we u uiteraard iets meer over de bezienswaardigheden in kwestie.

Poliochni
We starten meteen met op cultureel vlak ongetwijfeld de belangrijkste bezienswaardigheid van het eiland. De Archaïsche stad Poliochni is gelegen in het zuidwesten op een afstand van zo'n 9 kilometer van Moudros. De archeologische site dateert uit 4000 voor Christus en mag zich daardoor de oudste nederzetting in de Egeïsche Zee noemen. In tegenstelling tot wat u misschien zou vermoeden was Poliochni geen stad van een koning, in tegendeel. Het was een handelsstad waar dus met andere woorden hoofdzakelijk kooplieden in woonden. Het is mogelijk om deze site te bezoeken tussen 09:00 en 15:30. U dient er wel rekening mee te houden dat de toegang tot de site betalend is. Hoe dan ook, wanneer u kennis wenst te maken met de bezienswaardigheden op Limnos mag u deze zeker en vast niet over het hoofd zien!

Hephaisteia of Ifestia
Hephaisteia of Ifestia is een klassieke stad waar de resten zijn terug te vinden van een tempel die gewijd was aan de God Hephaistos. Wanneer we er de Griekse mythologie op naslaan lezen we dat de tempel zou gebouwd zijn op de plaats waar Hephaistos terechtkwam nadat Hera hem van de Olympus had afgegooid. De geschiedenis van Hephaisteia of Ifestia is sowieso het bekijken waard, want deze stad mocht zich tussen 1200 en 1000 v.Chr. de hoofdstad van Limnos noemen. Absoluut een bezoekje waard en eveneens gelegen op een afstand van 9 kilometer van Moudros.

Heiligdom van Kavirio
Het Heiligdom van Kavirio is eigenlijk tot dusver nog slechts deels opgegraven. Toch is het Heiligdom op zich best een bezoekje waard. De plaats zou zijn gebouwd ter ere van drie zonen en drie dochters van Hephaistos en Kavirio.

 

Limni Aliki en Chortarolimni
Op het eiland Limnos zijn twee meren terug te vinden, namelijk Limni Aliki en Chortarolimni. Limni Aliki is een zoutmeer die tot voor kort nog steeds werd gebruikt voor de winning van zout. Het tweede meer, Chortarolimni is door de jaren heen opgedroogd en vormt vandaag de dag een klein natuurgebied dat het bezoeken eigenlijk best waard is. In de winter kunt u er flamingo's en tal van andere vogels spotten.

Versteende Woud van Limnos
Net als dat andere Griekse eiland Lesbos beschikt ook Limnos over haar eigen Versteende Woud. U kunt de restanten van deze bossen terugvinden rondom de dorpen Varos, Rossopouli, Moudros, Thanos en Kontias. Wanneer u nog nooit een versteend woud heeft gezien is een bezoekje brengen aan deze plaatsen absoluut de moeite waard.

Kastro van Myrina
De Kastro van Myrina is één van de mooiste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Limnos. Het imposante kasteel is dan ook niet voor niets één van de grootste in de omgeving. Hoewel het kasteel van op een afstandje zeker en vast een foto waard is raden we u toch aan om de klim naar boven te maken. Eenmaal op het kasteel aangekomen beschikt u immers over een fantastisch uitzicht op de omgeving. Merk ook op dat er op de grote muren van het kasteel vaak herten vrij rondlopen, iets wat toch niet echt alledaags te noemen is. Wanneer u echt het eiland Limnos wil ontdekken mag een bezoekje aan de Kastro van Myrina zeker en vast niet ontbreken.

Byzantijnse kasteel van Kotsinas
Een ander kasteel, misschien iets minder imposant, maar toch zeker en vast ook een bezoekje waard is het Byzantijnse kasteel van Kotsinas. Het kasteel werd gebouwd in 1207 tijdens de vierde kruistocht-bezetting door de Venetiaanse familie Navigajosi.

De Venetiaanse haven van Limnos
Misschien niet direct een bezienswaardigheid, maar wel zeker en vast een locatie die het bezoeken meer dan waard is, is de Venetiaanse haven van Limnos. Deze kleine, gemoedelijke haven is bijzonder gezellig en doet een beetje schilderachtig aan. Absoluut een bezoekje meer dan waard!