Algemeen
Home
Hotels
Appartementen
Vakantiehuizen
Bezienswaardigheden
Geschiedenis
Stranden
Activiteiten
Kortingen
Vroegboekkortingen (tip!)
Last Minutes (tip!)
Reisinformatie
Kaart van Limnos
Het weer in Limnos
 
Geschiedenis

De geschiedenis leert ons niet zelden verschillende erg interessante feiten. Voor mensen die voor het eerst een reis naar bijvoorbeeld Limnos ondernemen kan het zeker en vast interessant zijn om op de hoogte te zijn van de geschiedenis van het eiland en de verschillende plaatsen die u eventueel zult bezoeken. Opvallend is dat er over de geschiedenis van het eiland Limnos eigenlijk niet zoveel bekend is. Slechts een handvol websites bieden informatie in het nederlands aan over de geschiedenis van het eiland. Wij doen op deze pagina in ieder geval ons uiterste best om u een engiszins duidelijk beeld te geven van de geschiedenis van het Griekse eiland Limnos.

 

Een eigen taal
We beginnen deze pagina met toch wel bijzondere informatie. Vondsten uit het verleden hebben immers aangetoond dat er in vroegere tijden op Limnos een geheel eigen taal werd gesproken. Deze taal werd het Lemnisch genoemd. Een belangrijke ontdekking uit de geschiedenis van het eiland werd gedaan in het jaar 1884. Toen werd op het eiland een zogenaamde stele ontdekt die omringd werd door Lemnische tekst. Opvallend is ook dat kon worden vastgesteld dat deze taal op diverse punten overeenkomsten vertoonde met het Etruskisch. Het spreekt voor zich dat de ontdekking van de stele er voor heeft gezorgd dat het debat over de etnische formatie van de Etrusken een nieuwe opleving kreeg.

Het eiland van Hephaistos
Volgens de Griekse Mythologie is Limnos ook het eiland van Hephaistos. Hij zou er zijn terechtgekomen toen Zeus hem van de berg Olympus had gegooid. Hij werd er verzorgd door de toenmalige inwoners van het eiland en was er samen met de nimf Cabiro. Ze kregen samen verschillende zonen en dochters, maar hoeveel het er precies waren is tot dusver niet geweten. In de oudheid verwees de naam van Limnos eveneens naar Hephaistos. Het eiland werd dan vaak "smidse van Hephaistos" genoemd omdat er een aanzienlijke hoeveelheid ijzer terug te vinden was.

Landing van de Argonauten op Limnos
Ongetwijfeld één van de bekendste en meest fascinerende verhalen uit de Griekse Mythologie gaan over de Argonauten. Een stukje van die verhalen speelt zich af op het eiland Limnos waar de Argonauten landden op hun weg naar Kolchis. Het was hier namelijk dat de vrouwen hun mannen hebben vermoord. Daarnaast was Limnos in die tijd ook het decor van de liefde tussen Koningin Hypsipyle en Jason. Ze kregen later samen verschillende kinderen.

Limnos vandaag de dag
Dat Limnos er een mooie en interessante geschiedenis op heeft zitten mag duidelijk zijn, maar hoe is het tegenwoordig gesteld met Limnos en wat brengt de toekomst nog voor dit eiland? Hoewel er op Limnos ook vandaag de dag nog absoluut geen sprake is van massatoerisme kan wel worden vastgesteld dat het toerisme er een steeds belangrijker wordende rol gaat spelen. Er worden nog steeds nieuwe hotels en andere accommodaties gebouwd en er wordt hard gewerkt om verschillende bezienswaardigheden zo optimaal mogelijk weer te geven aan bezoekers. We vermoeden dan ook dat toerisme in de toekomst alleen maar belangrijker en belangrijker zal worden voor Limnos en eigenlijk is dat voor de inwoners van het eiland nog helemaal niet zo slecht.