Algemeen
Home
Hotels
Appartementen
Vakantiehuizen
Bezienswaardigheden
Geschiedenis
Stranden
Activiteiten
Kortingen
Vroegboekkortingen (tip!)
Last Minutes (tip!)
Reisinformatie
Kaart van Limnos
Het weer in Limnos
 
Stranden

De meeste mensen die naar Limnos afreizen willen gewoon een heerlijk ontspannende zon-, zee-, strandvakantie beleven. Het spreekt voor zich dat de stranden op het eiland dan ook voor de meeste bezoekers erg belangrijk zijn. Verspreid over Limnos zijn veel verschillende, uitnodigende zandstranden terug te vinden. Kenmerkend voor Limnos is ook dat u hier zelfs tijdens het hoogseizoen doorgaans altijd over de nodige ademruimte kunt beschikken. Daardoor lenen de stranden van Limnos zich perfect voor mensen die op zoek zijn naar rust en ontspanning tijdens hun vakantie. Op deze pagina voorzien we u graag van alle informatie met betrekking tot de stranden op Limnos.

 

Strand van Agios Ioannis
In het westen van Limnos vinden we het strand van Agios Ioannis terug. Het strand is gelegen op een afstand van 6 kilometer van het plaatsje Myrina en op 1,5 kilometer van Kaspakas. Kenmerkend voor het strand van Agios Ioannis is dat het wordt omgeven door hoge vulkaanrotsen. Verder is het gewoon een mooi en verzorgd strand waar mensen gebruik kunnen maken van een taverne. Het water rondom het strand is erg helder en uitnodigend om in te zwemmen.

Zandstrand van Avlonas
Het Zandstrand van Avlonas welke is gelegen ten noorden van de hoofdstad Myrina is één van de bekendste en populairste stranden van het eiland. Hier heerst dan ook doorgaans wel steeds een gezellige drukte. Het Zandstrand van Avlonas is overigens een georganiseerd strand wat wil zeggen dat u er als gast gebruik kunt maken van ligbedden en parasols, uiteraard tegen betaling. Eveneens leuk om weten is dat er zich tegenover het Zandstrand van Avlonas diverse vulkanische eilandjes bevinden. Het water rondom het strand nodigt dan ook uit om te snorkelen. Hoewel er op het Zandstrand van Avlonas een gezellige drukte kan heersen is het er toch nog iets rustiger dan op de stranden van Myrina zelf.

Myrina Beach
Myrina Beach is het strand van de hoofdstad van Limnos en meteen ook het drukst bezochte strand van het eiland. Myrina Beach is echter wel een mooi, groot en verzorgd strand waar u eveneens gebruik kunt maken van voorzieningen als ligbedden en parasols. Daarnaast zijn hier verschillende accommodaties terug te vinden, kunt u gebruikmaken van één van de tavernes en worden er verschillende watersporten aangeboden. Wanneer u geen schrik heeft van een beetje drukte en u graag gebruik wil maken van een mooi strand is Myrina Beach absoluut een aanrader.

Evgatis Beach
Evgatis Beach is terug te vinden op het domein van het gelijknamige hotel in een baai in het zuiden van het eiland. Inwoners van het eiland zijn het er met de meeste vakantiegangers over eens dat het 4 kilometer lange zandstrand één van de mooiste van het eiland is. Ook Evgatis Beach is een georganiseerd strand waardoor u er gebruik kunt maken van ligbedden en parasols
.

Kokkina Beach
Kokkina Beach is terug te vinden op een afstand van 11 kilometer van de hoofdstad van het eiland Myrina en is gelegen ten westen van het schiereiland Fakos. Wanneer we de naam van het strand vertalen wordt duidelijk dat Kokkina "'rood" betekent. Het strand heeft deze naam verkregen omwille van de roodachtige kleur van het strand. Liefhebbers van kerken kunnen dicht bij het strand de kerk Agia Efthimia terugvinden.

Alyki Beach
Alyki Beach is één van de grootste stranden van Limnos en vinden we terug ten oosten van het zoutmeer van het eiland. Veel vakantiegangers kiezen er dan ook voor om een bezoek aan het zoutmeer te combineren met een dagje of half dagje op het mooie strand Alyki Beach.

Keros Beach
Het strand Keros Beach is terug te vinden in het oosten van het eiland en bevindt zich tussen de twee meren. Kenmerkend voor Keros Beach is dat er doorgaans een vrij harde wind kan staan die zorgt voor hoge golven. Het is dan ook niet zo vreemd dat er op Keros Beach een surfclub gevestigd is. Liefhebbers van surfen komen hier dus absoluut aan hun trekken!

Louri Beach
Louri Beach is een ideaal strand voor mensen die op zoek zijn naar rust en ontspanning. Het afgelegen strand beschikt wel over geen voorzieningen. Met andere woorden, brengt u een bezoekje aan Louri Beach, dan dient u er rekening mee te houden dat u zelf een eventuele ligzetel en / of handdoeken dient mee te nemen.

Chavouli, Sagrida en Fanaraki
In de onmiddelijke omgeving van Moudros zijn drie stranden terug te vinden die dicht bij elkaar gelegen zijn. Deze stranden dragen de namen Chavouli, Sagrida en Fanaraki. De stranden zijn allemaal terug te vinden ten zuiden van het dorp, maar alleen de laatste beschikt over een taverne. U dient er rekening mee te houden dat de wegen die naar deze stranden leiden onverhard zijn en daardoor eigenlijk het meest geschikt zijn voor terreinwagens.

Neftina Beach
Het strand Neftina Beach is gelegen in de onmiddelijke omgeving van de archeologische site van Kavirio. U kunt dus perfect een bezoek aan de site combineren met een paar uurtjes op het strand. Daarnaast wordt Neftina Beach aanzien als één van de beste en meest veilige stranden voor kinderen. Het is misschien opvallend, maar ook op Neftina Beach zijn geen voorzieningen terug te vinden. Gasten moeten dus zelf voorzien in handdoeken, een eventuele ligzetel, etc.

Kotsinas Beach
Tot slot is er nog Kotsinas Beach. Dit strand is gelegen ten westen van de archeologische site van Hephaisteia in het noorden van het eiland. Het is dan ook perfect mogelijk om een bezoek aan deze interessante site te combineren met een strandbezoek. Let wel, een stukje van Kotsinas Beach is een privéstrand voor één van de aanwezige hotels. Wanneer u gebruik maakt van dit zandstrand kunt u genieten van gratis ligzetels en parasols alsook een snackbar. Wanneer u cultuur en strand wenst te combineren is een bezoekje brengen aan Kotsinas Beach hoe dan ook absoluut een aanrader!